Инфо сървиз » ЛГБТИ новини и факти »

Активистка на ”Фемен” е арестувана във…


Активистка на ”Фемен” е арестувана във… (Публикувано: 27.12.2014)

(iBoys.bg) Активистката на протестното движение "Фемен", която разголи гръд и грабна статуята на бебето Исус на площад "Свети Петър", бе арестувана.



Говорителят на Ватикана Федерико Ломбарди подчерта, че посягането на статуята на Исус от сцената на възстановката на Рождество Христово е оскърбило вярващите, събрали се да отпразнуват Коледа, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.


Украинската активистка Яна Жданова бе задържана за разпит и може да й бъде повдигнато обвинение за неприлични действия на публично място, обида и кражба.

 

На 25 декември, около час след коледната благословия на папата, Жданова разголи гръд в огромните ясли на площад Свети Петър.

 

Тя успя да преодолее металните заграждения, захвърли тениската и показа гърдите си, върху които пишеше с черен маркер: Бог е жена.

 

Активистка на протестното движение Фемен, известно с топлес протестните си акции, протестира срещу противопоставянето на Църквата на абортите и на свободните съюзи.

 

Един от гвардейците незабавно я задържа и я наметна с покривало, докато Жданова крещеше със статуята в ръце: "Господ е жена".

 




Коментари могат да добавят само регистрирани потребители...
   ...няма коментари все още