Инфо сървиз »

ЛГБТИ новини и факти

(HUGE) Актьорът Колтън Хейнс прие Награда за видимост от американската неправителствена организация Human Rights Campaign с трогателна реч за своето разкриване.



(HUGE) YouTube звездата Сам Тсуи публикува прекрасна авторска песен и музикален клип, включващ кадри от истинската му сватба. Певецът записва кавъри и видеоклипове вече осем години и има поредица от хитове, най-големите от които са били гледани по над 30 милиона пъти.



(HUGE) Испанската полиция потвърди, че е арестувала мъж, който е опитал да планира масов разстрел на гей хора в Барселона. Намеренията му тревожно напомнят нападението във Флорида, в което бяха убити 49 души.



(HUGE) Кралят на Норвегия изнесе брилянтна реч, с която изпрати топло послание към ЛГБТИ хората и бежанците.



(Huge) Само пет държави в света дават на своите гей, би и транс жители равни конситуционни права. Това е изводът от глобално изследване, проведено от WORLD Policy Analysis Center (WORLD) и Калифорнийския университет, Лос Анджелис.



(Huge) Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън за пореден път доказа лоялността си към ЛГБТИ общността.



(Huge) Сръбският министър-председател обяви, че новото му правителство ще включва първата открито гей министърка в историята на консервативната балканска държава.



(Huge) През 2008 австралийският гмуркач Матю Мичъм – сега оттеглил се от професионалния спорт – беше единственият открито гей мъж, състезаващ се в Олимпийските игри в Пекин.



(Huge) Открито гей актьорът Даниел Франзесе се сгоди! Звездата от “В търсене” (Looking) и “Гадни момичета” (Mean Girls) предложи на партньора си Джузеф Брадли Филипс в Starbucks в Западен Холивуд, съобщи списание People, цитирано от Huffington Post.



(Huge) Малко изследване установило, че гей двойките в отворени връзки формират по-здрави връзки от онези, които правят секс ексклузивно помежду си. В допитването са участвали едва 10 двойки, което означава, че то не е представително за общността, но все пак дава някаква представа.



(Huge) Общата покупателна способност на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните и трансполовите хора в САЩ се е покачила с 3.7 процента до 917 милиарда долара. Сумата е съпоставима с доходите на други американски малцинствени групи.



(Huge) “Golden” (Златен) е заглавието на късометражен филм, разказващ за пътя на едно ‘различно’ момче, което търси своето място в един недотам приемащ свят. Филмът вече обикаля европейските фестивали и е спечелил няколко награди в Холандия, Италия и Португалия.



(Huge) Кампания на френската ХИВ/СПИН организация AIDES представи поредица реклами, които призовават към безопасен секс. Авторите се надяват изображенията да помогнат за повече мир между феновете на съпернически отбори.



(Huge) Чешкият конституционен съд отмени закон, който забранява на отделни гей мъже и жени, които живеят в регистрирани партньорства, да осиновяват деца. За положителното развитие предаде CNBC News.



(Huge) Празненствата на ЛГБТИ гордостта по света предобиват все повече видимост и приемане. Но за жалост все още има много места, където откритите хора биват хвърляни в затвора или дори убивани.



(Huge) Скоро след масовия разстрел в Орландо, започнаха да се появяват твърдения, че Омар Матийн често е посещавал гей глуба Pulse, използвал е приложения за гей запознанства и е имал любовници мъже.



(Huge) Папа Франсис каза в неделя, че християните и римокатолическата църква трябва да поискат прошка от гей хората за отношението съм към тях. Новината предаде агенция Reuters.



(Huge) Малко след състоялия се в събота девети София Прайд, красив видео монтаж започна да обикаля социалните мрежи. Само за няколко дни той е бил видян от над 1200 души.



(Huge) Принц Уилям се снима за корицата на британското гей списания Attitude, съобще New York Times. По този начин той за пореден път заяви позицията си срещу дискриминацията и преследването на ЛГБТИ хората заради тяхната сексуална и полова идентичност.



(Huge) Ежегодното шествие за равенство и недискриминация на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполовите и интерполовите хора “София Прайд” се състоя успешно за девети пореден път. Шествието тръгна от паметника на съветската армия, премина през централни столични булеварди и приключи с концерт обратно пред паметника.