Инфо сървиз » ЛГБТИ новини и факти »

Молитва за Боби


Молитва за Боби (Публикувано: 19.11.2014)

(iBoys.bg) Премиерата на филма е на 24 януари 2009г. Филма е сниман по книгата на Лерой Ерън „Молитва за Боби: Една майка, която се примирява със самоубийството на сина си”.



Историята е базирана на истински случай. Младият гей мъж Боби Грифит слага край на живота си през 1983 г. обезверен от неговата набожна майка и от заобикалящата го хомофобия.

 

Във филма, ролята на Боби се играе от американският актьор Райън Келиа, а майката на боби играе Сигорни Уивър. Лентана е номинирана два пъти за награда „Емми” , а за превъплащението в Мери Грифит актрисата Сигорни Уивър е номинирана за „Златен глобус”. Филмът печели „GLAAD MEDIA AWARD” през 2010г. Същата година продуцентите му са номинирани за „Producers Guild of America Award”. Получава награда на публиката на „Seattle Gay & Lesbian festival”. „Молитва за Боби” е продуциран от Once Upon a Time Films с с помощта на Sladek Tafee Productions. Филмът е издаден на DVD носител през 2010г.

 

 

Една емоционално разтърсваща история, която би разтърсила и най- коравосърдечните сърца. Филмът е послание към всички „Бобита” в наше време, за да им даде сили да се справят с тежкото изпитане да разкрият „голямата тайна” пред най- скъпите си хора. И послание към всички „Джейнита”, за да се опитат да се поставят на мястото на децата си и да ги разберат. Филмът е и посвещение към цялото общество, давайки да се разбере, че е тъжно един човек да избере смъртта пред живота само заради това че е отритнат и отхвърлен заради това което е.

 




Коментари могат да добавят само регистрирани потребители...
   ...няма коментари все още