Инфо сървиз » ЛГБТИ новини и факти »

След отличното си представяне на един…


След отличното си представяне на един… (Публикувано: 15.07.2014)

(iBoys.bg) Макар че, сексуалната ориентация на 23 годишния юноша е ясна, все пак трябва да се отбележи очарованието на Гришо, което запленява както жените, така и не малка част от мъжкото съсловие.



Роден на 16 май през недалечната 1991 г. в гр. Хасково, Григор расте под наставническия поглед на своя баща тенисиста Димитър Димитров, а любовта си към спорта наследява и от майка му, учителка по физкултура и
бивша волейболистка.

На 16 годишна възраст, избрал своя професионален път на тенисист, младия Григор заминава за Париж, където става част от академията на Партик Муратоглу и прекарва там следващите четири сезона. През този период негови треньори са Петер Лундгрен, Питър Макнамара и самият Патрик Муратоглу. След като под тяхното ръководство не успява да постигне желаният голям пробив в световния тенис, в края на 2012 г. българинът взема решение да се присъедини към шведската академия „Good to Great” и с помощта на Микаел Тилстрьом дебютира в Топ 30 на световната ранглиста.

Финансовата издръжка за професионалното му израстване се покрива, освен от родителите на хасковлията, но и от самия Христо Стойчков, който стремейки се по всякакъв начин да помога на младия талант, винаги е бил негова подкрепа през годините.

 

След достигането до полуфиналите на Уимбалдън в Лондон и заемане на 9то място в световната тенис ранглиста при мъжете, няма как да не се признае, че Гришо , освен красив е и талантлив.

Висок 190см, 80 килограма, с тъмна къдрава коса и чер ни маслинени очи, ослепително бяла и и очарователна усмивка, той е тенисист, който обича да тренира гол до кръста.

Богатството му от спечелените парични фондове в турнирите се изчислява на 4 милиона долара.

Това не е всичко, 23 годишния българин е успял да завладее сърцето на една от най- жени спортистки- Мария Шарапова.

 

 

Какво може да се каже още за Гришо, освен едно пожелание:
Да играе все така сърцато и да продължава да пише историята на българския тенис.
Да се усмихва и да бъде все така положителен, а на нас ни остава само да въздишаме и да плакнем очи по едно 23 годишно момче, доказало се 2 пъти повече от необходимото за възрастта си.

 




Коментари могат да добавят само регистрирани потребители...
   ...няма коментари все още