Инфо сървиз » ЛГБТИ новини и факти »

Матю Мичъм - въплъщение на спортния…


Матю Мичъм - въплъщение на спортния… (Публикувано: 26.06.2014)

(iBoys.bg) Двадесет и пет годишен австралийски спортист, специализирал се в скокове във вода, донесъл златен медал на страната си от лятната олимпиада в Пекин през 2008 г. - това е Матю Мичъм.



 

Но за нас той е и още нещо! Смело можем да кажем, че австралийският гмуркач е един от най-добрите спортисти сред ЛГБТИ общността и едно от най-готините наши момчета сред спортистите.

 

 

На игрите в Пекин, извършвайки изключително майсторски последен скок от 10-метрова платформа, успява да получи най-висок резултат, осигуряващ му първото място, оставяйки зад гърба си представителите на световните супер сили в този спорт - Русия и Китай.
На Олимпиадата той има само един придружител и това е неговият интимен партньор Леклан Флетчър. С него се запознават през 2006 г. и са заедно до днес.

 

 

Матю Мичъм обявява своята сексуална ориентация във Sydney Morning Herald, в отдела, в който вестникът профилира австралийските олимпийски надежди. След като е помолен за коментар по изявлението, той споделя следното:
"Аз не смятам, че сексуалността ми ще повлияе на убежденията, възгледите и възприятията на някого, бил той гей, хетеро, би или транс. Просто не ми пука. Смятам, че това няма никаква връзка с възможностите ми в спорта и не би бил фактор влияещ върху впечатленията на хората спрямо мен.”

Матю Мичъм е овековечен с юбилейна пощенска марка в чест на неговата победа по време на игрите в Пекин.
 

През 2010 г. е обявен за един от 10-те най-влиятелни гей личности на Австралия.