Инфо сървиз » ЛГБТИ новини и факти »

Тео Джеймс и скритите послания във…


Тео Джеймс и скритите послания във… (Публикувано: 20.04.2014)

(iBoys.bg) Накратко за сюжета: След кръвопролитна война, опустошила цялата планета, жителите на Чикаго са съхранили реда в обществото, като са се разделили на касти.



Всяка каста представлява конкретна добродетел: Аскетите – безкористност, Прямите – честност, Безстрашните – смелост, Миротворците – разбирателство, а Ерудитите –интелигентност.

На 16 години всеки млад човек трябва да избере към коя каста да се присъедини и да ѝ посвети живота си. Всеки има право сам да избира, но преди това минава тест, който му помага в избора на група, като му показва към коя от тях той би се вписал най-добре.
Оказва се обаче, че когато от теста не може да се даде ясен отговор, това означава, че човекът е дивергент, тоест притежава качествата на всяка една от кастите, което му пречи да се впише в точно определена.
Именно заради това се смята, че дивергентите могат да нарушат вече създадения обществен строй.
Няма да ви казваме как се развиват действията по-нататък, но преди да разберете, гледайки филма, само ще ви загатнем, че измежду екшън сцените и фантастичните декори има място за една голяма любов между два дивергента.
Тобиас Итън – Четири (Teo James), e един от главните герои. Макар че има роли в няколко английски и американски сериали, напълно основателно е да се каже, че бляскавата му кариера започва именно с този филм.
Роден в Оксфорд, Англия, Тео Джеймс има английско и шотландско потекло, но тайната на невероятния му чар и обаятелност вероятно се крие и в балканската жилка, предадена от дядо му – грък по народност. Всъщност рожденото име на актьора е Теодор Петрос Джеймс Таптиклис.
 

 

В интервю, дадено за Advocate, самият той коментира сюжета на „Дивергенти” в един доста по-широк и в същото време задълбочен аспект.
Според актьора историята на филма, по романа на Вероника Рот, всъщност показва и лицето на света, в който живеем. Според него всичко в заобикалящата ни среда е обградено с границата на консервативното мислене. Зададен е един стереотип на живот и всеки един различен човек бива отхвърлен от общността, ако не успее да се впише в нея. Именно това е и посланието на „Дивергенти“, казва Джеймс, че когато човек е различен, то той трябва да се бори с това да не се обезличи и да заприлича на всички останали.
И ето тук идва най-интересната препратка на изключително красивия, но, както се вижда, и интелигентен актьор, който не се притеснява да говори и на гей тематика. Според него желанието за разнообразие и лично щастие, включително и любов, се простират много отвъд т. нар. „стандартна“ сексуална ориентация, и че полът е без значение. Съпоставката с филмовия сюжет, която Тео Джеймс прави, е зашеметяваща.
Той самият казва, че подкрепя идеята за LGBT супер герой, и не би имал нищо против той да се превъплъти в него, но признава също, че ще се мине доста време преди това да се случи. Също така, дава пример с излизането на „Queer as Folk“, който коренно променя представите за гей киното сред киноманиаците.
За Тео Джеймс могат да се кажат много и все хубави неща. Определено през
2014 г. изгря още една филмова звезда, която се надяваме да свети ярко и пътеводно за едно по-разбиращо и по-толерантно общество.
Тео, благодарим ти за подкрепата и смелостта да бъдеш искрен. Ако продължиш така, със сигурност феновете ти в България ще бъдат все повече и повече.

 

 

 




Коментари могат да добавят само регистрирани потребители...
05.05.2014 17:54  
Dvoika
Грък е и то на 100%
25.04.2014 21:10  
ztarzamladi
това момче изобщо няма гръцки черти, а типичните за българин от македония, както и цвета на косата...той просто не е грък, а българин по ген...
20.04.2014 20:58  
mr_minister
супер сладък