Инфо сървиз » За сайта »

Условия за ползване


Условия за ползване (Публикувано: 01.01.2014)

 

I. Дефиниции на Основните понятия

  1. iBoys.cz ("Сайтът") е интернет услуга, използвана за комуникация между потребителите, за запознанства помежду им и т.н. Сайтът е предназначена специално за гейове.
  2. Сайтът се предоставя от GESYS s.r.o., IČ 27637239 ("Доставчика").
  3. Потребителят на услугата ("Потребител") е всяко лице, което използва Сайта или като регистриран потребител, или нерегистриран посетител.
  4. Условията за ползване са определени в този документ, както и във всички други Инструкции (т.е. всички официални известия относно Сайта). Тези Инструкции могат да изменят този документ и при противоречие те имат предимство пред всякакви други условия на този документ.
  5. Акаунтът, създаден от Потребителя, се нарича "Профил". Профилът съдържа информация за потребителя.
  6. "Данни" е всичко, което Потребителят е качил/публикувал на сайта (Профилът, снимки, обяви, чат кореспонденция, блог информация и т.н.).
  7. Всички други термини, които не са определени в член I, се приемат за общо използвани термини.

 

II. Достъп до Сайта, Отговорност

  1. Доставчикът осигурява нон-стоп достъп до Сайта, и се грижи за техническите съоръжения.
  2. Доставчикът осигурява редовно архивиране на Данните.
  3. Доставчикът осигурява адекватна потребителска и техническа поддръжка. Поддръжката се доставя само по електронната поща (виж Контакти).
  4. Поради естеството на Сайта, Потребителят приема възможността за срив или загуба на данни. Доставчикът не носи отговорност за такива технически въпроси.
  5. Доставчикът предоставя на потребителите възможността за качване/публикуване на техните собствени данни с цел представяне на Потребителя. Целта на представянето е запознанство и общуване с другите потребители. Услугата ви позволява да публикувате, изпращате и изтривате вашите данни. Потребителят приема, че данните от други потребители могат да бъдат публикувани в неговия профил (книга за гости, приятели) - Потребителят може да заличи тези Данни от неговия профил (но той не може да ги променя) - както и друга информация, която се публикува автоматично (напр. последният път онлайн, посещения).
  6. Доставчикът редовно следи Данните, качени/публикувани от Потребителите (Профили, снимки, обяви) и изтрива Данни, които нарушават Условията за ползване на Сайта. Доставчикът не носи отговорност за Данни, качени/публикувани от Потребителите.
  7. Доставчикът не носи отговорност за злоупотреба с лични данни от трето лице или за предоставяне на невярна информация от страна на Потребителя.
  8. Доставчикът си запазва правото да изтрива или променя всякакви данни, да активира даден Профил или да изтрие даден Профил, особено в случай на нарушение на законодателството на Чешката република, тормоз или оскърбления към други Потребители (лично или публично), повтарящи се нарушения на Условията за ползване.
  9. Доставчикът си запазва правото да променя и/или изтрива съдържанието на Сайта.
  10. Доставчикът не носи отговорност за всички щети, причинени от използването на Сайта или от неизправност на Сайта.

 

III. Задължения на Потребителя, Ограничения

  1. Потребителят трябва винаги да публикува вярна информация.
  2. Потребителят трябва да притежава авторско право или на разрешение на автора върху всички Данни, които са защитени с авторско право.
  3. Имейл адресът на Потребителя трябва винаги да функционира.
  4. Потребителят няма право да публикува всякакви Данни, които са в противоречие със закона на Чешката република "101/2000 Sb. , за защитата на личните данни".
  5. Съдържанието на Сайта е защитено с авторско право. Потребителят няма право да променя, копира, възпроизвежда, публикува, лицензира или продава част от Сайта или всяка информация, продукти или услуги, получени от Сайта или да създава негови производни.
  6. Потребителят няма право да използва Сайта за цели, които противоречат на законите на Чешката република.
  7. Потребителят приема и се съгласява с факта, че Профилите могат да съдържат съдържание за възрастни. Еротични и порнографски фотографии се показват на лица над 18-годишна възраст. Лица под 18-годишна възраст нямат право да виждат съдържание, което е с етикет "Тази снимка е с еротично съдържание. Можете да го видите, като кликнете тук, ако сте на възраст над 18 години." или подобен. На Потребителя не е позволено да предава такова съдържание до потребителите под 18-годишна възраст.
  8. Потребителят няма право да използва Сайта за представянето на търговска дейност, услуги или продукти (за представянето на ескорт услуги в частност).
  9. На Потребителя не е разрешено да създавате повече от един профил (дори и ако оригиналният Профила е деактивиран ). В случай на нарушение на това правило, Доставчикът си запазва правото да изтрива всички профили на потребителя.
  10. След като веднъж Потребителят реши да изтриете своя Профил, той може да направи това чрез главното меню (ПРОФИЛ). Тогава Профилът е деактивирана (той не е видим за другите Потребители, но Потребителят може да го активира отново, като влезе отново). Профилът се изтрива на 30-я ден след деактивирането (ако Потребителят не го реактивира отново през този период). След това Сайта ще съхранява само основни данни на Профила (миниатюра на първата снимка, възраст, височина, тегло, област).
  11. Чатът е една от услугите, предоставени от Сайта. Там на Потребителите не е позволено да отправят сексуални предложения, да рекламират продукти и услуги, да публикуват линкове към продукти и услуги, да обиждат другите Потребители, неколкократно да въвеждат един и същ текст или да се държат по неуместен начин. Нарушаването на това правило се наказва със спиране на участието на Потребителя в чата.
  12. Потребителят няма право да дава никаква информация за контакти (телефонен номер, имейл адрес, уеб сайт, ICQ и т.н.) публично на Сайта (в неговия Профил, в чата , снимки и т.н.).
  13. Потребителят няма право да публикува рекламни фотографии. Фотографии, които могат да нарушават авторското право или законите на Чешката република ще бъдат изтрити.
  14. На Потребители под 18-годишна възраст не се разрешава да публикуват данни, неподходящи за лица под 18-годишна възраст (еротични снимки в частност) в техните профили.
  15. На потребителя е забранено да изпраща всякакви нежелани съобщения, които са в противоречие с целта на Сайта. Нарушаването на това правило се наказва с изтриване на Профила на потребителя, без възможност за създаване на нов.
  16. На потребителя е забранено да се използват обидни думи и изрази (в дискусии, книги за гости и т.н.).
  17. Потребителят не трябва да уронва репутацията на Сайта.
  18. На Потребителя е забранено да разпространява каквато и да било лична информация за други Потребители, които могат да им навредят.
  19. Потребителят поема отговорност за всички вреди, причинени от неговите действия на Сайта и на другите Потребители.

 

IV. Декларация за поверителност и съгласие за използването на данни

  1. Потребителят се съгласява с използването на данни за презентации и събития, организирани от Сайта и се съгласява с изменението на неговите снимки от Сайта (вграждане на логото на Сайта, завъртане, преоразмеряване).
  2. Потребителят признава, че вече публикуваните данни се показват на другите Потребители.
  3. Потребителят се съгласиява да му бъдат изпращани имейли и лични съобщения от Сайта. Тези имейли и съобщения може да са известия или реклами и не се считат за нежелана поща.

 

V. Платени услуги

 

Всички основни услуги (създаване на Профил, изпращане на съобщения, качване на снимки и т.н.) са безплатни.

Потребителят може да поръча други услуги (напр. изпъкване на Профила, възможност за промяна на статуса на Потребителя, възможност да се скрие някаква информация за Профила на Потребителя) с доплащане.

Плащането за тези услуги се осъществява от вътрешна сметка, която може да се зарежда по различни начини, например чрез банков превод, чрез платежна карта и т.н. За повече информация вижте съответния раздел на уебсайта.

  1. Потребителят не придобива правото на други платени услуги, освен тези, за които той е платил.
  2. Доставчикът си запазва правото да променя цените на платените услуги по всяко време и без предупреждение. Тези промени, обаче, няма да се отразят на услугите, които вече Потребителят е закупил.
  3. Потребителят има право на пълно възстановяване на сумите за услугите, които той е закупил (за съответния период ), които не са работили за повече от 10 % от периода на валидност на услугите или които не работят изобщо. Това не се прилага, когато интернет връзката между Потребителя и Сайта е прекъсната. Пълното възстановяване трябва да бъде поискано в рамките на 3 дни от началото на валидността на услугата.
    Доставчика се занимава с възстановяванията на кредита по вашата вътрешна сметка само чрез имейл platby@iboys.cz. В случай на възстановяване на парите (първоначалната стойност на услугата), те се изпращат обратно на вътрешната сметката на Потребителя.
  4. Потребителят може да поиска от Доставчика връщането на парите по вътрешната сметка на Потребителя. Парите се изпращат обратно по същия начин, както са били внесени (напр. банков превод, плащане с карта). Ако това не е възможно, методът за връщане се определя след споразумение между Потребителя и Доставчика. Връщането на парите се таксува с допълнителна такса в размер на 100 CZK. Доставчикът си запазва правото да не върне парите внесени чрез SMS.
    На Потребителя няма да бъдат връщани пари за услуги, които той е закупил, но не е използвал, в случаи, когато Потребителят или Доставчикът е изтрил профила на потребителя.
  5. Доставчикът плаща ДДС за платените услуги. Доставчикът издава фактура по искане на Потребителя. Фактурата се изпраща по електронната поща.
  6. В случай на измамни финансови транзакции, Профилът на Потребителя ще бъдат изтрит веднага без никакви компенсации. 

VI. Заключителни разпоредби

  1. Условията за ползване на Сайта са валидни и влизат в сила след деня на публикуването им.
  2. Чрез използване на услугите на Сайта, Потребителят се съгласява с настоящите Условия за ползване. Те могат да бъдат актуализирани по всяко време и ще е в интерес на Потребителя да наблюдава тези актуализации. Ако Потребителят не е съгласен с Общите условия за ползване, той не трябва да използва Сайта.
  3. Правни отношения, които не се определят от Условият за ползване, се уреждат от законите на Чешката република.